Hotell

Du måste vara minst 18 år gammal för att boka hotell och du måste ha pass eller id-kort (om du reser inom Schengen).

Måltider
Frukost
Halvpension = frukost och middag
Helpension = frukost, lunch och middag
All inclusice = Alla måltider på hotellet (frukost, lunch, middag) inkluderat samt mellanmål såsom hamburgare, smörgåsar etc. beroende på hotell. Alla dryck är också inkluderat i priset såsom läsk, vatten, öl, vin och spritsorter etc. Spritdryckerna är alltid av lokala märken.

Klassificering
Klassificeringen för hotell används för att visa totalkvalitet, servicenivå, standard på mat och ett urval av de faciliteter som är tillgängliga på de olika platserna. Klassificeringarna i varje land varierar beroende på de speciella krav som är etablerade i landet. En officiell klassificering finns i varje land.

2**. Varierar mellan ett litet till ett medelstort komplex som erbjuder en basservice.
3***. Mellanklass.
4****. Högre medelklass med många faciliteter.
5*****. Den högsta standard SunHotels kan erbjuda.

Symbolen miljöprogram ges till hotell som upprättat ett miljöprogram i enlighet med landets regler och lagstiftning.

Rumstyper
Enkelrum: Innefattar en eller två enkelsängar. Passande för en person. Badrum med toalett och WC, om ej annat anges i hotellbeskrivningen.

Dubbelrum: Innefattar en dubbelsäng eller två enkelsängar i samma rum. Passande för två personer. Extra bädd i dubbelrum för barn i åldern 2-11 år. Badrum med toalett och WC, om ej annat anges i hotellbeskrivningen.

Trebäddsrum: Innefattar dubbelrumsstandard samt extra säng för en vuxen person.

Lägenhet, 1 rum (Studio): Lägenhet med kombinerat vardags- och sovrum. Kök/barkök med kokmöjligheter och kylskåp. Badrum med toalett, dusch och WC.

Lägenhet,2 rum: Lägenhet med separat sovrum, vardagsrum, badrum, kök med kokmöjligheter och kylskåp (2 ordinarie sängar).

Lägenhet, 3 rum: Lägenhet med två separata sovrum, vardagsrum, badrum, kök med kokmöjligheter och kylskåp (4 ordinarie sängar).

Balkong eller terrass: Enligt information för respektive hotell/lägenhet.

I USA har de flesta rum två sängar (130-160 cm/säng) eller en bred säng (grand lit). I rum för tre till fyra personer ingår vanligtvis två breda sängar. Rumspriset blir ofta fördelaktigt, men personerna delar då säng. Vissa hotell erbjuder extrasäng mot tillägg (bokas och betalas på plats).

Flerbäddsrum finns det på en del av våra enklare hotellalternativ/härbärgen. Detta innebär att man bor tillsammans med andra gäster i rum eller sovsalar med olika antal sängar. Vissa av dessa rum har dusch/WC och andra har gemensam dusch/WC i korridoren.

Barnsäng passande för barn under 2 år. Beroende på anläggning så kan den vara gratis eller så får Du betala en mindre kostnad direkt till hotellet ca 20-50 SEK/dag. I vår beskrivning av varje anläggning så anger vi om kostnad för barnsäng debiteras av anläggningen.

Betalning och voucher
Full betalning är obligatorisk vid bokning. Alla priser anges i SEK. Efter att betalning är gjord skickar vi ett e-mail med en länk till din bokningsbekräftelse. På din bokningsbekräftelse kan du även skriva ut din hotellvoucher som gäller som betalning gentemot hotellet. Det är viktigt att denna voucher skrivs ut och medtages till hotellet!

Innan du lämnar hotellet, glöm inte att betala för eventuella extra utgifter såsom telfon, minibar, kemtvätt etc.

Avbokningsregler
Alla avbokningar måste ske skriftligt via e-mail till travelhouse.se på adressen: info@travelhouse.se
Avbokningsregler för alla bokningar visas under bokningsproceduren. Utöver avbokningskostnaden tillkommer en administrationsavgift på 400 SEK per bokning. Alla ändringar ombesörjs med reservation för tillgången vid ändringstillfället. Om du inte anländer till det hotell/lägenhet på det ankomstdatum som anmälts, eller lämnar hotellet/lägenheten tidigare än beräknat, är det endast möjligt att avboka eller ändra från och med den tidpunkt då travelhouse.se har mottagit din anmälan.

Reservation av eventuella fel
Även om travelhouse.se och deras hotelleverantörer iakttar normal aktsamhet för att säkerställa att de publicerade beskrivningar är korrekta så är travelhouse.se bara en bokningsagent och äger eller driver inte hotell. travelhouse.se och deras hotelleverantörer reserverar sig för fel eller utelämnad information som kan uppkomma i hotellbeskrivningarna på internetsidan och kan ej göras ansvarigt för detta. travelhouse.se förbehåller sig rätten att ändra din bokning till ett likvärdigt hotell om så skulle behövas. Skulle en sådan situation uppstå kommer travelhouse.se att meddela Dig om detta så snabbt som möjligt efter det att ändringen är genomförd. Ingen kompensation utbetalas om detta skulle inträffa. Du kan däremot tacka nej till erbjudandet utan att någon extra avgift påförs. Vid extrema förhållanden kan travelhouse.se bli tvungen att annullera din bokning. Du blir då meddelad så fort som möjligt och dina pengar betalas tillbaka. I alla händelser så är travelhouse.se och deras hotelleverantörer ansvar begränsat till det högre priset av 1000 Euro eller tre gånger värdet på bokningen av hotell.

Travelhouse.se är inte ansvarigt för fel eller förseningar som kan uppkomma vid fullgörandet av skyldigheter och som är en direkt eller indirekt följd av orsaker eller omständigheter som ligger utanför dess omedelbara kontroll.