Betalning

På grund av flygbolagens höga krav på säkerhet är det mycket viktigt att fylla i riktiga och exakt stavade namn på alla resenärer i bokningen. Namnen skall överensstämma exakt med stavningen i resenärens pass. Ange ett av dina förnamn (tilltalsnamn) och alla dina efternamn enligt passet. Felstavade namn går ej att ändra i efterhand och kan innebära att resenären blir nekad ombordstigning. Kontrollera därför resenärernas namn samt att datum och tider stämmer.

Bokningen är bindande först när travelhouse.se har erhållit din betalning eller när du valt faktura/delbetalning/fullmakt.

Betal/Kreditkort
Du kan enkelt betala din resa direkt online med ditt betal/kreditkort. Samtliga kortbetalningar sker säkert via DIBS, som har samma säkerhetskrav som bankerna och är certifierade av både svenska och utländska banker och kortföretag. Vid onlinebetalning tillkommer en avgift på 50 kr.

Betalning kan göras med VISA, Eurocard och MasterCard.
I de angivna fälten fylls kortnumret i (16 siffror) samt giltighetsdatum mån/år och CVC-kod.
Med CVC-kod (säkerhetskod) menar man de tre sista siffrorna på ditt betalkorts baksida. Detta för att minska bedrägerier.

De vanligaste anledningarna till att kortköpet inte går igenom är att:
• Du har uppnått beloppsgränsen för ditt kreditkort eller saknar täckning.
• Du har skrivit fel kortnummer, giltighetsdatum eller CVC-kod.
• Du har försökt betala med andra kort än Visa, Mastercard och Eurocard.
• Ett datafel har uppstått.
• Kortet är spärrat.

Fullmakt
Önskar du ej lämna ut ditt kortnummer över Internet, vill betala med ett utländskt kort eller om det skulle vara några tillfälliga problem med tjänsten, kan du nyttja vår fullmakt. Ladda ner, fyll i dina uppgifter och faxa tillbaka den till oss på 08-4705760. Vi behöver också kopia på kortet (fram och baksida) samt giltig legitimation.

För att öppna fullmakten krävs det att du har Adobe Reader installerat på din dator. Programmet kan du ladda du ner här.

Faktura för privatpersoner & företag
Företag eller privatperson måste uppge resenär samt företagets namn och adress, senare även organisationsnummer. Vid faktura som betalning tillkommer en avgift på 75 kr.

Om resan ej betalas i tid
När du bokar resa med oss och betalar med faktura anger vi alltid ett datum för sista betalningsdag. Detta för att kunna garantera pris och plats. Om pengarna inte kommit oss tillhanda på utsatt datum och tid så kan inte din resa garanteras.

Vid vissa biljettyper måste betalning ske omgående. travelhouse.se förbehåller sig då rätten att ändra betalningsdatum på den bokade resan. Detta skickas i sådana fall som ett “viktigt meddelande” till den emailadress som uppgetts vid bokningstillfället.